A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben jártunk

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben jártunk

A Nagykanizsai Szakképzési Centrumban működő Digitális Közösségi Alkotóműhelyben volt lehetősége érdeklődő, felsős tanulóinknak egy  foglalkozáson részt venni. 

A Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA) - olyan speciális oktatási tér, amelyben projekt alapú oktatás, saját motivációból eredő kísérletezés, nem ipari, hanem egyedi, gyors prototipizálás és oktatás zajlik. Olyan nyitott közösségi tér, amelyben a következő alkotótechnológiák mindegyikének szükséges jelen lennie, egymással kombinálható módon: elektronika, 3D nyomtatás, robotépítés, lézervágás, CNC megmunkálás, varrás, fa- és fémmegmunkálás.

Hatodikas és hetedikes diákjaink az elektronikával ismerkedtek meg 2022. február 21-én délután. Megtudtuk, hogy mi is a a NYÁK, dolgoztak LED-ekkel. ellenállásokkal, forrasztottak, ügyeskedtek, míg a végeredmény egy USB kimenettel működő világító/villogó szív lett.

Mindenkinek sikerült a munkát jól elvégeznie. A munkadarabot pedig hazavihették az alkotók. Köszönjük a lehetőséget! Élvezetes volt betekinteni az elektrotechnikusok világába. S közben eszembe jutott Micimackó dala:

„Nyáron nyaralok, télen telelek,
a Trotechnikus, az mindig Elek,
kérdezz valamit, s én megfelelek,
nyáron nyaralok, télen telelek.

-sbe-

 

Kapcsolódó galéria

A Digitális Közösségi Alkotóműhelyben jártunk

Pályázatok

Csodaszarvas Program
Örökös Ökoiskola
Fenntarthatósági Témahét 2023
EFOP logo
Határtalan Program
Petőfi200 projekt
Erzsébet-tábor
Digitális Témahét 2023