"A független Magyarország pénzei 1001 - napjainkig" kiállítás és éremgyűjtő találkozó

A független Magyarország pénzei 1001 - napjainkig kiállítás és éremgyűjtő találkozó

2022. március 13-án a Becsehelyi Általános Iskola hetedik évfolyamos tanulói közül a numizmatika iránt érdeklődők Farkas István Úr meghívására kiállításon és rendhagyó történelemórán vehettek részt a Hevesi Sándor Művelődési Központ színházi előcsarnokában, Pőcze Nóra történelem szakos tanár kíséretében. Farkas István, a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Nagykanizsai Csoportjának elnöke végigkalauzolta tanulóinkat a kiállított pénzérmék és bankjegyek nyomán a független Magyarország korszakain 1001 - napjainkig. Számos érdekességet megtudhattunk, rengeteg tudással, élménnyel gyarapodhattunk. 

Farkas Lajos Benedek hetedikes diákunk a saját pénzgyűjteményének egy részét is magával hozta a kiállításra, ahol szakami tanácsadást kért az éremcsere-érembörze kiállítóitól. Az érem- és bankjegybemutató után az Elnök Úr klubfoglalkozást is szervezett a hetedikeseknek, amelyen megajándékozta őket egy-egy éremcsomaggal, valamint a Becsehelyi Általános Iskolának is felajánlott egy nagyobb érme-és bankjegycsomagot egy numizmatikai albummal együtt, ezzel is támogatva az iskolai történelemtanítást. 

Tisztelettel köszönjük a meghívást és a színvonalas programot, amelyen új ismeretekkel gyarapodhattunk, meglévő történelemtudásunkat elmélyíthettük. Megismertünk egy remek, a munkája iránt elkötelezett, óriási szakmai tudással bíró embert Farkas István nagykanizsai éremgyűjtő személyében. Reméljük a közeljövőben iskolánkban is üdvözölhetjük.

 

 

 

 

Kapcsolódó galéria

"A független Magyarország pénzei 1001 - napjainkig" kiállítás és éremgyűjtő találkozó

Pályázatok

Digitális Témahét 2023
Petőfi200 projekt
EFOP logo
Csodaszarvas Program
Határtalan Program
Erzsébet-tábor
Örökös Ökoiskola
Fenntarthatósági Témahét 2023