A házi gyermekorvos közleménye

A házi gyermekorvos közleménye

Tisztelt Szülők !


Az új típusú koronavírus-járvány (COVID-19) megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján 2020. március 16-tól visszavonásig új eljárásrendet vezetünk be a becsehelyi gyermekorvosi rendelő rendelésében.

 • A becsehelyi Gyermekrendelőben a rendelési idő változatlan marad, azonban az ellátási rend az alábbiak szerint változik (csak a sürgős szükség miatti eseteket látjuk el):
  - kérjük, hogy minden esetben telefonáljanak, mert csak az előzetesen, telefonon egyeztetett eseteket látjuk el.
  Rendelőnk telefonszáma: 93/351-172

  - amennyiben a telefonon történt egyeztetést követően a személyes vizsgálat szükségtelensége igazolódik, elektronikusan kerül a recept kiküldésre.

   
 • Minden adminisztratív ügyintézést (állandó recept felírása, laboreredmény megbeszélés, útiköltség papír) igyekszünk telefonon és elektronikusan intézni.
   
 •  A receptírás előzetes telefonos egyeztetés alapján történik, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet esetén a gyógyszer kiadója a gyógyszer kiadását felírási igazolás nélkül is teljesíti azon személy részére, aki a beteg taj számát közli, és saját természetes személyazonosító adatait külön törvény szerint hitelt érdemlően igazolja.
   
 • Gyermeküket lehetőség szerint csak egy szülő kísérje.

Amennyiben MAGAS LÁZ, SZÁRAZ, KÍNZÓ KÖHÖGÉS, FULLADÁS jelentkezik, esetleg érintkezés is előfordult külföldről hazajött emberekkel, TILOS a rendelőbe bejönni, mert amennyiben a rendelő szakdolgozói megfertőződnek, úgy több ezer ember ellátása veszélybe kerülhet.

KORONAVÍRUS fertőzés gyanúja esetén MARADJANAK OTTHON, telefonon kérjenek tanácsot!

Egyben mindenkit megkérünk, hogy a járvány megelőzése, lassítása érdekében  maradjon otthonában, a közösségi érintkezéseket a lehető legminimálisabbra szorítsák és gyermekeik ugyanígy tegyenek.

 

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra felelősséggel!

 

dr. Gyetvai Andrea            Bíróné Németh Katalin

 

Pályázatok

Örökös ökoiskola
Határtalanul!
Örökös Boldog Iskola