Iskolai hitoktatás a 2021/2022. tanévben

Iskolai hitoktatás a 2021/2022. tanévben

Tisztelt Szülők!

Szíves figyelmükbe ajánljuk a Szombathelyi Egyházmegye tájékoztatóját (videó és püspöki levél ) az iskolákban végzett katolikus hitoktatásról. Kérjük, ismerkedjenek meg a tájékoztatók tartalmával, válasszanak felelősséggel gyermekük lelki fejlődése  érdekében.

Iskolánk beiskolázási körzetében  a lakosság túlnyomó többsége római katolikus vallású és jelentős hányada aktív hitéletet él. A gyermekek megkeresztelésénél minden szülő és keresztszülő fogadalmat tett, hogy a gyermeket  úgy neveli, hogy keresztény hite szerint éljen. 

 Iskolánkban a hit- és erkölcstan órákat Németh Júlia hitoktató és Horváth Gábor plébános tartja. A bázakerettyei telephelyen pedig Aigner Géza plébános úr látja el a hitoktatói tevékenységet is.

 A 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet alapján a hit- és erkölcstan óra az iskolában a tanórai foglalkozások rendjéhez illeszkedik.
 Az állami iskola 1-8. évfolyamán az etikaóra vagy az ehelyett választható, a bevett egyház, illetve belső egyházi jogi személye által szervezett hit és erkölcstan óra a kötelező tanórai foglalkozások része.

A videó megtekintéséhez kérjük kattintson IDE.

dr. Székely János püspök úr levelét ITT érheti el.

Pályázatok

Örökös Ökoiskola
Erzsébet-tábor
EFOP logo
Digitális Témahét 2023
Fenntarthatósági Témahét 2023
Határtalan Program
Csodaszarvas Program
Petőfi200 projekt