Őszi szünet

Őszi szünet

Tisztelt Szülők!

A koronavírus fertőzés adatai sajnos egyre aggasztóbbak. A közelgő őszi szünet is rejthet fertőzésveszélyeket, amelyeknek súlyos következményei lehetnek akár a családra, akár az iskola közösségére az őszi szünet után.

Kérjük, hogy az őszi szünet idején segítsék a járvány visszaszorítását azzal is, hogy a gyerekek a kontaktusszám csökkentése érdekében lehetőleg családjukkal töltsék el a szünidőt. Fontos, hogy a gyerekek lehetőleg kerüljék el azokat a helyszíneket, rendezvényeket, ahol zárt térben sokan vannak. Továbbá minimalizálják az iskolatársaikkal vagy más intézmények diákjaival is a közös, a vírus terjedése szempontjából kockázatos programokon való részvételüket.

A cél az, hogy az oktatási rendszert érintő fertőzések számát a minimálisra csökkentsük. Ugyanilyen fontos, hogy a tanulók, a családok igyekezzenek egyaránt a lehető legkevesebb családon kívüli szociális érintkezés mellett, pihenéssel és feltöltődéssel tölteni a szünet napjait. Javasoljuk, hogy az idősek védelme érdekében a nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védelmi intézkedések betartásával történjen személyes érintkezés.

Az előttünk álló őszi szünetben is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a tanév a szünetet követően a lehető legzavartalanabbul folytatódhasson. Az iskolában a szünet alatt ismételten sor kerül egy alapos nagytakarításra, fertőtlenítésre. A fertőtlenítő takarítás hatását növeli, hogyha az épület egészét a szünet idején lezárva tudjuk tartani, ezzel is csökkentve a vírus különféle felületeken való túlélési esélyét.

Az elkövetkezendő napokra mindnyájuknak tartalmas családi együttlétet kívánok. November 2-án kipihenten, jó egészségben várjuk tanulóinkat vissza!

Becsehely, 2020. október 19.

Simonné Benkő Edit intézményvezető

Pályázatok

Fenntarthatósági Témahét 2023
EFOP logo
Határtalan Program
Örökös Ökoiskola
Petőfi200 projekt
Csodaszarvas Program
Erzsébet-tábor
Digitális Témahét 2023