Hírek

12 éven felüliek védőoltása koronavírus ellen

12 éven felüliek védőoltása koronavírus ellen

Tisztelt Szülők!

Szeretném a figyelmükbe ajánlani dr. Gyetvai Andrea gyermekorvos-iskolaorvos tájékoztatóját:

"Néhány hete a 12 éven felüli gyerekek számára is elérhető a koronavírus elleni védőoltás Magyarországon.

Az oltás oltóponton történik, Pfizer-BioNTech oltóanyaggal.

A www.vakcinainfo.gov.hu weboldalon történő regisztrációt követően kb.1 hét múlva lehet időpontot foglalni az oltásra a www.eeszt.gov.hu weboldalon.

Amennyiben most elindítják a regisztrációt, iskolakezdésre már mindkét oltást megkapják a gyermekek, így kialakul a védettségük, mire visszakerülnek a közösségbe."

Amennyiben igénylik gyermekük számára a védőoltást, kérem regisztrálják be, majd foglaljanak időpontot a fenti weboldalak segítségével. Kérdéseikkel rendelési időben forduljanak bizalommal a gyermekorvoshoz.

Üdvözlettel: Simonné Benkő Edit intézményvezető

Első osztályosok beiratkozása

Első osztályosok beiratkozása

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. TEKINTETTEL A VESZÉLYHELYZETRE, JAVASOLJUK, HOGY ÉLJENEK AZ ONLINE ÜGYINTÉZÉS LEHETŐSÉGÉVEL, AMELY NEMCSAK BIZTONSÁGOSABB, HANEM KÉNYELMESEBB IS AZ ÖNÖK SZÁMÁRA.

Ha módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, e-mailben, az intézmény által meghatározott módon) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján a kérelem benyújtására vonatkozó elutasító határozatot hoz, (hangsúlyozzuk, hogy ez nem a gyermekének felvételéről szóló elutasító határozat!), majd az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett. Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

Mindkét napon 8 és 18 óra között van lehetőség személyes beíratásra az iskolában.

Kérjük hozza magával a gyermek lakcímkártyáját, TAJ-kártyáját és személyi igazolványát vagy anyakönyvi kivonatát.

SZEMÉLYES BEÍRATÁS ESETÉN LEGYEN SZÍVES, KÉRJEN IDŐPONTOT A 30/492-1611 VAGY A 30/566-8970 TELEFONSZÁMON.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Nagykanizsai Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

A Himnusz regényes története címmel idén dokumentumfilm is készült a Budapesti Filharmóniai Társaság és az Erkel Ferenc Társaság együttműködésében, amely animációk, videóbejátszások segítségével tárja a közönség elé a Himnusz történetét.

A film megtekinthető itt: https://www.magyarhimnusz.hu/dokumentumfilm/ vagy a https://www.nkp.hu/media/megtekint/60261518804 oldalon.

Iskolánk tanulói számára jutalmat sorsolunk ki az alábbi kvíz legügyesebb kitöltői között. Jó szórakozást!

https://forms.gle/U9vrywykDjT5STLv8

Iskolai szociális segítés

Iskolai szociális segítés

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160

Pályázatok

Digitális Témahét 2023
Örökös Boldog Iskola
Örökös Ökoiskola
Fenntarthatósági Témahét 2023