Hírek

Őszi szünet

Őszi szünet

Tisztelt Szülők!

A koronavírus fertőzés adatai sajnos egyre aggasztóbbak. A közelgő őszi szünet is rejthet fertőzésveszélyeket, amelyeknek súlyos következményei lehetnek akár a családra, akár az iskola közösségére az őszi szünet után.

Kérjük, hogy az őszi szünet idején segítsék a járvány visszaszorítását azzal is, hogy a gyerekek a kontaktusszám csökkentése érdekében lehetőleg családjukkal töltsék el a szünidőt. Fontos, hogy a gyerekek lehetőleg kerüljék el azokat a helyszíneket, rendezvényeket, ahol zárt térben sokan vannak. Továbbá minimalizálják az iskolatársaikkal vagy más intézmények diákjaival is a közös, a vírus terjedése szempontjából kockázatos programokon való részvételüket.

A cél az, hogy az oktatási rendszert érintő fertőzések számát a minimálisra csökkentsük. Ugyanilyen fontos, hogy a tanulók, a családok igyekezzenek egyaránt a lehető legkevesebb családon kívüli szociális érintkezés mellett, pihenéssel és feltöltődéssel tölteni a szünet napjait. Javasoljuk, hogy az idősek védelme érdekében a nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védelmi intézkedések betartásával történjen személyes érintkezés.

Az előttünk álló őszi szünetben is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a tanév a szünetet követően a lehető legzavartalanabbul folytatódhasson. Az iskolában a szünet alatt ismételten sor kerül egy alapos nagytakarításra, fertőtlenítésre. A fertőtlenítő takarítás hatását növeli, hogyha az épület egészét a szünet idején lezárva tudjuk tartani, ezzel is csökkentve a vírus különféle felületeken való túlélési esélyét.

Az elkövetkezendő napokra mindnyájuknak tartalmas családi együttlétet kívánok. November 2-án kipihenten, jó egészségben várjuk tanulóinkat vissza!

Becsehely, 2020. október 19.

Simonné Benkő Edit intézményvezető

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN

A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN

A kotonavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében kérjük az alábbi szabályok szigorú betartását mindenkitől:

 • Az iskola épületeibe való belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítők használata
 • a felső tagozatos diákok számára a tanítási órán - a saját osztályteremben történő tartózkodás kivételével - , az intézmény egyéb helyiségeiben történő tartózkodás során kötelező a maszkviselet,
 • minden gyermeknél legyen saját használatú maszk,
 • az intézmény területén a megfelelő (2 m) védőtávolság betartása minden lehetséges esetben (főként a folyosókon, udvaron)
 • beteg (lázas, köhögő, tüsszögő, stb.) gyermek ne jöjjön iskolába. Telefonon jelentkezzen a gyermekorvosnál, tőle tudja meg a további teendőket.
 • Betegség után csak orvosi igazolással, gyógyultan lehet újra a közösségbe jönni.
 • idegenek továbbra sem léphetnek be az intézménybe, kivétel ez alól (a járványügyi szabályok betartása mellett):
  • hittanoktatók
  • pedagógusminősítését végző szakértők
  • szülők, ügyintézés céljából.

Továbbá tájékoztatjuk a szülőket és a diákokat, hogy

 • a tanulók fogászati szűréséree, valamint a tűzriadó próbák megtartására a biztonsági előírások betartása miatt az első félévben nem kerül sor
 • az intézmények által szervezett úszásoktatás a Tankerület minden intézményében szünetel az első félév során.

Kérjük, kísérjék figyelemmel továbbra is iskolánk honlapját, ahol folyamatosan jelennek meg híreink.

VÁLTOZÁS A TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

A legújabban kapott óvintézkedéseket előíró fenntartói javaslat alapján AZ AUGUSZTUS 31-RE MEGHIRDETETT, AZ EGÉSZ ISKOLÁT ÉRINTŐ TANÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY ELMARAD. Helyette szeptember 1-jén, szülők jelenléte nélkül, kisebb csoportokban tartjuk meg a tanulók számára.

Kivétel ez alól az első osztály, akiket gyermekenként egy-egy szülő bekísérhet az első tanítási napon. Számukra a tornateremben biztosítunk helyet az ünnepélyhez 8 órakor.

Mindannyiukat kérjük, hogy gyermekük számára az iskolában tartózkodáshoz is biztosítsanak maszkot azokra az esetekre, amikor a megfelelő védőtávolságot nem tudjuk lehetővé tenni a gyermekek között.

Az épületbe való belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítők használata és a felnőttek részére a maszk viselése kötelező. Akár gyermek, akár felnőtt esetében a lázas állapot, száraz köhögés, szaglás, ízérzékelés csökkenése indok arra, hogy az iskola területére ne lépjen be. Ezekkel a tünetekkel a gyermekorvosnál kell jelentkezni telefonon, a további tennivalókat ő fogja eldönteni. Kérjük a szülőket, hogy csak egészséges gyermeket küldjenek iskolába. A további iskolai óvintézkedésekről az első héten tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük, kérjük, hogy mindnyájunk egészségének, biztonságának érdekében tartsák be az előírt óvintézkedéseket!

Simonné Benkő Edit intézményvezető

Digitális tanrend

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!

Először is szeretnék köszönetet mondani az elmúlt két hétben tapasztalt együttműködésért, segítségért, lelkesedésért. Hogy velünk pedagógusokkal együtt Önök is, ti is igyekeztetek a digitális munkarend problémáit megoldani, és a lehető legjobb megoldásokat megtalálni. Köszönjük a türelmet, a kitartást, a támogatást. Tudjuk, hogy nagyon nehéz mindenkinek ez az időszak, de összefogva, egymást segítve, megerősödve, túl fogunk rajta jutni.

Lassan kialakul egy rend, amely szerint a tananyagokat küldjük az osztályoknak. Mellékeljük a táblázatot. Célszerű egyik tananyagtól a másikig elvégezni, folyamatosan haladni. 8-16 óra között telefonon, e-mailben elérhetőek vagyunk, készen állunk a segítségre.

Április 1-jétől szeretnénk számonkérni is az anyagot, elkezdjük a feleltetést, kisebb és nagyobb dolgozatok íratását. Ezeket előre bejelentjük az osztályoknak, a felelést, kisebb írásbeli számonkérést 2-3 nappal, a nagy dolgozatokat egy héttel előbb. Osztályozni 1-5-ig fogunk. J

Tudjuk, hogy ez rendkívüli helyzet, rendkívüli körülményekkel. De ami megtanulható, meg kell tanulni. Ami megkérdezhető, időben meg kell kérdezni tőlünk. Ha probléma van, jelezni kell, megoldjuk. Ami számonkérhető, azt számon fogjuk kérni. Mindazt, amit megtanítottunk, leírtunk, elolvastattunk, megmutattunk, tanulásra kijelöltünk. A küldött tananyagok akárhányszor átolvashatóak, megnézhetőek, a feladatokat többször meg lehet oldani. A dolgozatokat majd csak egyszer, megadott időben.

Sok kitartást és szorgalmat kívánok a közös munkához továbbra is.

Simonné Benkő Edit intézményvezető

A házi gyermekorvos közleménye

A házi gyermekorvos közleménye

Tisztelt Szülők !


Az új típusú koronavírus-járvány (COVID-19) megfékezésére a kormányzat által kihirdetett veszélyhelyzet és a deklarált személyes izolációs ajánlások alapján 2020. március 16-tól visszavonásig új eljárásrendet vezetünk be a becsehelyi gyermekorvosi rendelő rendelésében.

 • A becsehelyi Gyermekrendelőben a rendelési idő változatlan marad, azonban az ellátási rend az alábbiak szerint változik (csak a sürgős szükség miatti eseteket látjuk el):
  - kérjük, hogy minden esetben telefonáljanak, mert csak az előzetesen, telefonon egyeztetett eseteket látjuk el.
  Rendelőnk telefonszáma: 93/351-172

  - amennyiben a telefonon történt egyeztetést követően a személyes vizsgálat szükségtelensége igazolódik, elektronikusan kerül a recept kiküldésre.

 • Minden adminisztratív ügyintézést (állandó recept felírása, laboreredmény megbeszélés, útiköltség papír) igyekszünk telefonon és elektronikusan intézni.
 • A receptírás előzetes telefonos egyeztetés alapján történik, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet esetén a gyógyszer kiadója a gyógyszer kiadását felírási igazolás nélkül is teljesíti azon személy részére, aki a beteg taj számát közli, és saját természetes személyazonosító adatait külön törvény szerint hitelt érdemlően igazolja.
 • Gyermeküket lehetőség szerint csak egy szülő kísérje.

Amennyiben MAGAS LÁZ, SZÁRAZ, KÍNZÓ KÖHÖGÉS, FULLADÁS jelentkezik, esetleg érintkezés is előfordult külföldről hazajött emberekkel, TILOS a rendelőbe bejönni, mert amennyiben a rendelő szakdolgozói megfertőződnek, úgy több ezer ember ellátása veszélybe kerülhet.

KORONAVÍRUS fertőzés gyanúja esetén MARADJANAK OTTHON, telefonon kérjenek tanácsot!

Egyben mindenkit megkérünk, hogy a járvány megelőzése, lassítása érdekében maradjon otthonában, a közösségi érintkezéseket a lehető legminimálisabbra szorítsák és gyermekeik ugyanígy tegyenek.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra felelősséggel!

dr. Gyetvai Andrea Bíróné Németh Katalin

Gyermekfelügyelet, étkezés biztosítása

Tisztelt Szülők!

2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben az iskola munkanapokon 8-17 óráig megszervezi a tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. Ezirányú igényüket kérjük, jelezzék a becsehely.iskola@gmail.com címen, vagy reggel 7,30-tól a 30/446-1710 illetve a 30/492-1611 telefonszámon.

A gyerekek kiscsoportos felügyeletét indokolt esetben már 16-án is biztosítjuk. Felhívom figyelmüket, hogy kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek!

Továbbá kérjük, ugyanitt vagy a 93/900-021 telefonszámon jelezzék, ha az önkormányzati konyháról kívánják továbbra is megoldani gyermekük étkeztetését. A gyermekétkeztetés biztosítása adott településen intézménytípustól függetlenül önkormányzati feladat. A gyermekek étkeztetése nem történhet oktatási-nevelési épületekben. Azoknál a gyermekeknél, akiknél ez indokolt, helyben optimális módon kell biztosítani az étkezés lehetőségét (például kiszállítás), itt minden olyan gyermekre gondolunk, aki normál esetben az iskolában étkezik és szülője a jelenlegi helyzetben is kéri számára az étkezést.

1-20   21-40   41-60   61-80   81-100   101-120   121-140   141-160

Pályázatok

Digitális Témahét 2023
Örökös Ökoiskola
Örökös Boldog Iskola
Fenntarthatósági Témahét 2023